ŞANLIURFA / HALİLİYE - H. Sebiha Özlek Anadolu Lisesi

Ortak Yazılı Sınav Konu-Soru Dağılım Tabloları (Şanlıurfa İl MEM)

ORTAK YAZILI SINAV KONU-SORU DAĞILIM TABLOLARI

Millî Eğitim Bakanlığının 09.09.2023 tarihinde yayınlanan  Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği kapsamında ülke, il/ilçe ve okul genelinde ortak yazılı sınavların yapılacağı belirtilmiştir.

Şanlıurfa genelinde 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem Ortak Sınavlarda kullanılacak konu soru dağılım tabloları yayımlanmıştır. İl alan zümreleri ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğünce 25 Eylül - 11 Ekim tarihleri arasında düzenlenen toplantılarda okullarda yapılacak ortak sınavlara ilişkin konu soru dağılım tabloları hazırlanarak karara bağlanmıştır. Tablolara erişmek için aşağıdaki bağlantılardan ilgili dersin karşısında yer alan "İndir" butonuna tıklayabilirsiniz.

Konu soru dağılım tablosu, öğretim programında yer alan konu ve kazanımlarla ortak sınavlardaki soru dağılımlarının gösterildiği tabloyu ifade eder. Konu soru dağılım tabloları, sınavların kapsam geçerliğinin artırılması ve öğrencilerin sınavlara daha bilinçli hazırlanması için her sınavda hangi konu/kazanımdan kaç soru sorulacağının önceden öğrencilere bildirildiği tablolardır.

Öğretmenlerimiz okullarında yapacakları sınavlarda konu soru dağılım tablosunda belirtilen kazanımlar ve soru sayılarına göre sınav yapacaklardır.

Okul genelinde uygulanacak ortak sınavlar, il/alan zümreleri tarafından ilan edilen konu soru dağılım tabloları göz önünde bulundurularak açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak şekilde yapılacaktır. Çoktan seçmeli, eşleştirme, doğru/yanlış gibi diğer soru türleri kesinlikle kullanılmayacaktır.2023 - 2024 Eğitim - Öğretim Yılı Ortak Sınavlar Konu Soru Dağılım Tabloları

ORTAÖĞRETİM DERSLERİ

Almanca

Arapça